torsdag 13. desember 2012

Dagens tips - Mexicansk kyllingsuppe

Illustrasjonsbilde: Altgodt


Julemat er godt, pinnekjøtt, kalkun, ribbe og fenalår står for tur denne desember måneden. Det kan allikevel være gøy å variere med litt andre retter inni mellom slik at du ikke går lei før julaften kommer. Da er Mexicansk kyllingsuppe et godt alternativ en kald vinterdag.

Tekst: Anette Bærheim


Personlig er dette den beste suppen jeg vet om, og en av de beste middagsrettene. Det tar litt tid å tilberede den, men det er ingen problemer med å lage en stor porsjon å fryse ned slik at det neste gang bare er å varme opp suppen

4 porsjoner:


2-3 store løk
3 hvitløksbåter                        Surres
2 ss olje (ikke oliveolje)

6-8 hakka røde/grønne chili
1 boks hakka tomater
4,5 dl kyllingkraft
4,5 dl kjøttkraft
3,5 dl tomatjuice
1 ss spisskummin (krydder)
1 ts chilipulver
1 ss worchestersaus
1 ts cayennepepper

Kokes i 2,5 t  - 1 kylling i biter has i siste ½ t

Knus tortilla chips i bunnen av enskål, ha over revet ost og rømme
- Hell deretter over suppe, serveres med brød

Buen Apetito!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar