tirsdag 1. januar 2013

Hvor ikke å dra i ferien


Del 3

Hvor ikke å dra i ferien
© Kar S. Photography on flickr

Vil du vekk fra kulden, men har ikke anelse hvor du skal dra? Eller vil du kanskje bare ut av landet, men har ikke bestemt deg hvor? Vi i Morgenherlig hjelper deg med å finne ut hvor ikke å dra.

Av Vivian Haver Figenschou



Isla de las Muñecas


Plassert rett i midten av en myr, i hjertet av Aztecerland, er det populære turistmålet La Isla de las Muñecas, eller Island of the Dolls. For å komme dit må besøkende ansette en guide til å ta dem med båt gjennom kanalene i Xochimilco, deretter til selve øya, mens hele tiden bestikke guiden til å ikke forlate dere når dere kommer frem.

Isla de las Muñecas
Mexico's svar på "Fun and Games"
© 
Alejandro Mejía Greene on flickr
Ikke at han ville gjøre det, ikke sant? Det er bare en gammel forlatt øy, en gang okkupert av en enkelt innbygger ved navn Don Julian Santana Barrera, som syntes til å ha en egen evne til å samle på dukker. Hva så? Mange mennesker samler dukker.

Legenden forteller at for flere år siden, druknet en liten jente i en av kanalene nær øya, og ikke lenge etter hennes død, fant Barrera likdukken hennes flytene i vannet. Så fant han en annen. Det var på dette tidspunktet at han ble hekta på en ny, og spennende hobby.



I løpet av de neste 50 årene samlet han tusenvis av dukker som andre hadde kastet, som han mente ville fungere som fantastiske venner for den døde jenta. Fornuftig. Alle vet meksikanske småjenter elsker lemlestede dukker trukket opp av søppla, som deretter blir plassert i grusomme stillinger som ligner mer på tortur, vold, og selvmord enn lek og spill. Disclaimer; Vi i Morgenherlig prøver å ikke være alt for dømmende over andre folks kulturer.

Men det virker ikke som om ofringene var  en suksess, med tanke på at Julian omkom i 2001 ...Der dødsårsaken var drukning i samme kanalen som, du gjettet det, jenta han hadde prøvd å tilfredsstille alle disse årene.

Enten det, eller så ble han myrdet, Chucky-style, av samling sin, som deretter dro ham til ned til kanalen for at det skulle se ut som om en drukningsulykke. Du bestemmer.


Isla de las Muñecas
Lykke til med å sove i natt
© 
Adam Goldberg on flickr

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar